E-Mail: info@platanofylla.gr   |   Phone: +30 24230 22622 (summer)    +30 210 6209749 (winter)

banner

Ημερήσιες εκδρομές

 

Για αυτούς που επιθυμούνε να αναπνεύσουνε και λίγο νησιώτικο αέρα υπάρχει η δυνατότητα μίας ημερήσιας εκδρομής στην Σκιάθο το πιο κοντινό νησί των Σποράδων. Το ταξίδι μπορεί να γίνει είτε με ferry boat από τον Βόλο είτε με διάφορα ειδικά διαμορφωμένες καϊκια, όπως η «Αφρικάνα» που αναχωρεί καθημερινώς από το παραλιακό χωριουδάκι Πλατανιάς ή η «Ελισάβετ» που αναχωρεί 2-3 φορές εβδομαδιαίως από τα Καλά Νερά.




Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την δεύτερη εκδοχή για αυτήν την εκδρομή, καθώς είναι πολύ πιο γραφική. Αφού κάνουνε νωχελικά τον γύρο του νησιού φτάνουνε μετά από 2,5 περίπου ώρες στην Χώρα της Σκιάθου, όπου και αράζουνε για κάποιες ώρες προκειμένου να κάνετε την βόλτα και τα ψώνια σας. Κατόπιν σας μεταφέρουνε σε μία από τις πιο όμορφες και ξακουστές παραλίες του νησιού τις «Κουκουναριές» για να κάνετε εκεί την βουτιά σας.

Προς το απογευματάκι κινάνε τον δρόμο της επιστροφής.


Ασφαλώς τα Μετέωρα, αυτοί οι θαρρείς από άλλον κόσμο πέτρινοι όγκοι που ξεπηδάνε σε ύψος μέχρι και 300 μέτρων μέσα από την Θεσσαλική πεδιάδα και μοιάζουνε να θέλουνε να αγγίξουνε τον ουρανό. Στην κορυφή τους χτίστηκαν μεταξύ του 14ου και 16ου αιώνα 20 μοναστήρια. Σήμερα μόνο 7 από αυτά λειτουργούνε ακόμα, 6 εκ των οποίων ανοίγουνε τις πύλες τους και στο κοινό. Μερικά από αυτά είναι προσβάσιμα μόνο μέσω στενών μονοπατιών και στον βράχο λαξευμένων σκαλιών. Θα ανταμειφθείτε όμως σίγουρα από την ανάβασή σας καθώς πέρα από τους μοναστηριακούς θησαυρούς που θα δείτε, θα απολαύσετε και μία καταπληκτική θέα πάνω από την θεσσαλική πεδιάδα και αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές μέχρι τις χιονισμένες κορυφές του Ολύμπου. Θα νιώσετε ότι βρίσκεστε «μετέωροι» μεταξύ ουρανού και γής.


Τους Δελφούς με το αρχαίο και ξακουστό μαντείο τους αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Στην αρχαιότητα θεωρούνταν το κέντρο του κόσμου όταν κατά τον μύθο ο Δίας άφησε να πετάξουνε από τις δύο αντίθετες άκρες του κόσμου δύο αετούς και αυτοί συναντήθηκαν ακριβώς πάνω από τους Δελφούς. Τα εναπομείναντα αρχαία ερείπια και η ιερότητα του περιβάλλοντα χώρου θα κάνουνε την εκδρομή σας αξέχαστη.

Contact Us

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Ungültige Eingabe
Persons?
Please let us know your message.
Please confirm
Security Check