E-Mail: info@platanofylla.gr   |   Phone: +30 24230 22622 (summer)    +30 210 6209749 (winter)

banner

Το Πήλιο...

 

... η μυθική χώρα των Κενταύρων...

Ένα μαγικό βουνό σφιχταγκαλιασμένο με την θάλασσα, από τους λίγους εναπομείναντες παραδείσους της Ελλάδας, που παραμένουνε ανέγγιχτοι από τον μαζικό τουρισμό. Ένας τόπος όπου τα δέντρα φιλάνε την θάλασσα και το νερό τραγουδάει κελαρυστά στιχάκια στο βουνό. 

Πάνω από 40 γραφικά ή/και κοσμοπολίτικα χωριουδάκια τόσο στο βουνό όσο και δίπλα στην θάλασσα σας προσκαλούνε να τα επισκεφτείτε για να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε στους ρυθμούς τους όλες τις εποχές του χρόνου.

Θα διαπιστώσετε σίγουρα και οι ίδιοι από πολύ νωρίς, ότι το Πήλιο έχει παραπάνω από ένα πρόσωπα.



Στην ανατολική του πλευρά – την πλευρά του Αιγαίου – ξεδιπλώνονται απέραντες αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά αλλά και μικροί, απομονωμένοι, ρομανικοί όρμοι για όσους έχουνε διάθεση να εξερευνήσουνε λίγο παραπάνω. Στην δυτική, εσωτερική του πλευρά – αυτή του Παγασητικού κόλπου – η πιο ήρεμη και προβλέψιμη θάλασσα σε συνδυασμό με τις πιο ρηχές ακτές καθιστούνε τις παραλίες πιο φιλικές για οικογενειακές διακοπές με μικρά παιδιά.

Στο βουνό, τα ορεινά χωριουδάκια με τις σκιερές – από τα αιωνόβια πλατάνια – πλατείες τους, τα πανέμορφα ανακαινισμένα αρχοντικά τους, τα πετρόχτιστα καλντερίμια τους, τις βρυσούλες τους και τα γάργαρα πηγαία νερά τους, σας προσκαλούνε.
Το καθένα από αυτά τα χωριουδάκια έχει την γοητεία του και σας αποπλανεί σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχει το παρελθόν με το παρόν. Επίσης κατά τους ζεστούς μήνες του Καλοκαιριού η ατμόσφαιρα εκεί πάνω είναι πολύ πιο δροσερή και ήρεμη.

Όποιος δε έχει την δυνατότητα να προγραμματίσει τις διακοπές του εκτός των πολύβουων μηνών του Ιουλίου και του Αυγούστου, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Πήλιο από μία διαφορετική πλευρά: κοντσέρτα αηδονιών και βατραχιών θα γεμίσουν τις νύχτες σας, θα απολαύσετε μακρινούς περιπάτους κατά μήκος της θάλασσας ή και αναβάσεις στο βουνό σε μονοπάτια μικρότερης ή μεγαλύτερης δυσκολίας. Γενικά θα απολαύσετε μία απίστευτη ηρεμία και μία πανέμορφη φύση.

Ένα είναι σίγουρο.  Όποτε και αν επισκεφτείτε αυτόν τον τόπο, ανεξαρτήτως εποχής ή παρέας, όποιες και αν είναι η προσδοκίες σας, θα φύγετε με τις πιό όμορφες αναμνήσεις.

Contact Us

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Ungültige Eingabe
Persons?
Please let us know your message.
Please confirm
Security Check